Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια στην περιοχή της "Παναγίτσας", συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αίγινας για την επέτειο της άφιξης και ορκωμοσίας του πρώτου Κυβερνήτη. Είχε προηγηθεί η δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του νησιού, μετά το τέλος της οποίας η δημοτική αρχή, η εκπρόσωποι των διοικητικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, του κλήρου και της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού, μετέβησαν στο πάρκο της "Παναγίτσας" για την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων.

Κατάθεση στεφάνων έκαναν εκ μέρος του Δήμου Αίγινας ο δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης, εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων ο κύριος Δημήτρης Κατσικάρης, η σύμβουλος σε πολιτικά θέματα της Ουκρανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κυρία Άννα Τισένκο,ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών κύριος Ανάστος Δημητρόπουλος και εκ μέρους της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κύριος Γιώργος Παπαργύρης. Στην τελετή συμμετείχε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας - ΜΟΥΣΑ. Στον ίδιο χώρο κατά τη διάρκεια της τελετής, ήταν σε εξέλιξη ο 3ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας.

Το μεσημέρι ο Δήμος Αίγινας θα παραθέσει γεύμα για τους επίσημους προσκεκλημένους τρων τριήμερων εκδηλώσεων, σε παραθαλάσσιο εστιατόριο του νησιού.

Πηγή : aeginaportal.gr